Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

  • Home >
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά για το Δέρμα

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

    ●     ΒΟΗΘΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:
    ●       Ροδόχρους νόσος
    ●       Ακμή
    ●       Έκζεμα
    ●       Ρυτίδες
    ●       Φλεγμονή / ερυθρότητα
    ●       Ραγάδες
    ●       Προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών
    ●       Εγκαύματα (LLLT).
    ●       Οίδημα (LLLT).
    ●       Λεύκη (LLLT)
    ●       Δερματίτιδα (LLLT).
    ●       Σημάδια ακμής (LLLT)
    ●       Ψωρίαση (LLLT).
    ●       Επούλωση τραυμάτων (LLLT)
    ●       Ανεπιθύμητες ενέργειες χημειοθεραπείας (LLLT).
     
    ●       ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας, αλλά ενδέχεται να παρουσιαστεί ήπιο ερύθημα για σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη θεραπεία.
     
    Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
    ●       ΤΙ ΚΑΝΕΙ:
    Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με κόκκινο φως, το δέρμα εκτίθεται σε λάμπα, συσκευή ή laser που εκπέμπει κόκκινο φως. Το φως απορροφάται από τα μιτοχόνδρια στα κύτταρα, ενισχύοντας την κατανάλωση οξυγόνου και αυξάνοντας τα επίπεδα της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP) – της κύριας μορφής ενέργειας των κυττάρων. Τα κύτταρα χρησιμοποιούν αυτή την ενέργεια φωτοβιοτροποποίησης για να συνθέσουν νέες πρωτεΐνες, όπως κολλαγόνο και ελαστίνη, και για να προάγουν τη διαδικασία της κυτταρικής αναγέννησης. Η θεραπεία με κόκκινο φως δε χρησιμοποιεί τις επιβλαβείς ακτίνες UV και δεν προκαλεί εγκαύματα ή βλάβες στο δέρμα.
     
    ●       ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: 
    Το φάσμα του κόκκινου φωτός είναι ευρύ,και δεν προσφέρουν όλα τα μήκη κύματος τα ίδια θεραπευτικά οφέλη. Οι ασθενείς που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα της επαγγελματικής θεραπείας με κόκκινο φως κάνοντας θεραπεία και στο σπίτι θα πρέπει να επιλέξουν μια συσκευή που να εκπέμπει κόκκινο φως σε εύρος 630-670 nm για αναζωογόνηση του δέρματος και επούλωση, ή σε εύρος 700-950 nm για επούλωση και ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής μέσω της θεραπείας με laser χαμηλού επιπέδου (θεραπεία LLLT).
     
    Πέραν του μήκους κύματος, κάθε συσκευή διαφέρει και ως προς την εκλυόμενη ενέργεια. Η ενέργεια που εκλύει μια συσκευή θεραπείας με κόκκινο φως είναι γνωστή ως «ακτινοβόληση» (η ροή ακτινοβολούμενης ενέργειας ανά μονάδα επιφάνειας) και μετράται σε mw/cm2. Μια συσκευή θεραπείας με κόκκινο φως χαμηλότερης ακτινοβόλησης, δηλαδή μικρότερης εκλυόμενης ενέργειας, απαιτεί περισσότερες συνεδρίες από ό,τι μια συσκευή ισχυρότερης ακτινοβόλησης. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός φωτοβιοτροποποίησης περιλαμβάνει ειδική εκπαίδευση ή προκαθορισμένες ρυθμίσεις, ώστε να διασφαλίζεται η απορρόφηση της κατάλληλης ποσότητας ενέργειας από τους ιστούς. Ο απαιτούμενος χρόνος, ωστόσο, κυμαίνεται από 5 μέχρι 45 λεπτά.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:
    ●       ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Silymarin CF
    ●       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Ισχυρός, μη λιπαρός ορός Βιταμίνης C για το λιπαρό δέρμα με τάση ατελειών. Συνδυάζει 0,5% Σιλυμαρίνη (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου), 15% L-ασκορβικό οξύ, 0,5% Φερουλικό Οξύ και 0,5% Σαλικυλικό Οξύ, για μείωση των ατελειών. Μειώνει την οξείδωση του σμήγματος έως και 76%, μειώνει τη λιπαρότητα, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και βελτιώνει ορατά τη χροιά του δέρματος και τις λεπτές γραμμές.

    ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    ●   Τι είναι η θεραπεία με κόκκινο φως;
    Η θεραπεία με κόκκινο φως έγκειται στην εφαρμογή κόκκινου και υπέρυθρου φωτός με στόχο την υποστήριξη της θεραπείας διαφόρων δερματοπαθειών ή/και άλλων παθήσεων. Επειδή η φωτοθεραπεία ερυθρού φωτός έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές διαφορετικές παθήσεις και σε διαφορετικούς κλάδους, περιγράφεται με ποικίλες ονομασίες όπως LLLT (θεραπεία με laser χαμηλού επιπέδου), PBM (φωτοβιοτροποποίηση), ψυχρό laser, ή, στην περίπτωση των δερματολογικών θεραπειών, απλώς «θεραπεία με κόκκινο φως».
     
    Η θεραπεία με κόκκινο φως χρησιμοποιεί ορατό κόκκινο φως (620-700 nm) και το εγγύτερο τμήμα των μακρινών υπέρυθρων ακτίνων (800-950 nm). Αυτά τα μήκη κύματος είναι βιοδραστικά. Μετά την απορρόφησή της από τα κύτταρα, η ενέργεια που εκλύεται από τη θεραπεία με κόκκινο φως ενισχύει το κυτταρικό δυναμικό, προάγει την αξιοποίηση του οξυγόνου στο εσωτερικό των κυττάρων και παράγει κυτταρικό καύσιμο (τριφωσφορική αδενοσίνη, ή αλλιώς ATP).
     
    Ένας τρόπος χορήγησης της φωτοθεραπείας ερυθρού φωτός είναι με την τοποθέτηση ενός πάνελ με φώτα κοντά στην περιοχή θεραπείας, όπως συμβαίνει στις εφαρμογές θεραπείας με κόκκινο φως για το δέρμα. Από την άλλη, η θεραπεία με laser χαμηλού επιπέδου ή φωτοβιοτροποποίηση LLLT δεν είναι εντός του εύρους του ορατού φωτός, γι’ αυτό τα επαγγελματικά μηχανήματα διαθέτουν συνήθως μια συσκευή χειρός που εκπέμπει μια δέσμη ορατού φωτός που μοιάζει με laser για να κατευθύνει την αόρατη φωτεινή ενέργεια LLLT στην περιοχή-στόχο. Η θεραπεία με κόκκινο φως δεν είναι επίπονη, δεν παράγει υπερβολική θερμότητα και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.
     
    ●       Μπορεί η θεραπεία με κόκκινο φως να προκαλέσει καρκίνο;
    Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η θεραπεία με κόκκινο φως προκαλεί βλάβες στο DNA των κυττάρων ή ότι επάγει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, η φωτοβιοτροποποίηση επιδρά στη δραστηριότητα και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, γι’ αυτό και δεν πραγματοποιείται σε ασθενείς με ενεργό καρκίνο – αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων της θεραπείας του καρκίνου, όπως η στοματική βλεννογονίτιδα ή το οίδημα των ιστών στο στόμα.
     
    ●       Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η θεραπεία με κόκκινο φως;
    Η θεραπεία με κόκκινο φως είναι μια θαυμάσια προσθήκη σε οποιοδήποτε σχεδόν πρωτόκολλο περιποίησης, και αυτό γιατί προσφέρει μια μεγάλη γκάμα θετικών αποτελεσμάτων χωρίς χρόνο αποθεραπείας και με πολύ λίγες πιθανότητες ανεπιθύμητων ενεργειών. Ωστόσο, αντί να αυξάνει τα θετικά αυτά αποτελέσματα, η υπέρμετρη χρήση της θεραπείας με κόκκινο φως μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε βλάβη των ιστών. Το τι συνιστά «υπέρμετρη χρήση» εξαρτάται από το μήκος κύματος και την εκλυόμενη ενέργεια που θα χρησιμοποιηθούν. Αυτό εξηγεί, άλλωστε, και τις διαφορετικές συστάσεις που ισχύουν για τη συχνότητα και τη διάρκεια χρήσης κάθε συσκευής θεραπείας με κόκκινο φως. Για βέλτιστα αποτελέσματα, είναι καλό να ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες ενός έμπειρου γιατρού ή της εκάστοτε συσκευής.

    ●      Για πόση ώρα πρέπει να γίνεται η θεραπεία με κόκκινο φως;
    Αν και η θεραπεία με κόκκινο φως θεωρείται ασφαλής, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν με ακρίβεια πώς ή γιατί η θεραπεία με κόκκινο φως ωφελεί το δέρμα και το σώμα. Είναι γνωστό ότι, για να επιτευχθούν τα επιθυμητά ανά περίπτωση αποτελέσματα, πρέπει να χορηγηθεί το κατάλληλο επίπεδο ενέργειας σε συγκεκριμένες στοιβάδες του δέρματος. Όμως δεν είναι όλες οι συσκευές θεραπείας με κόκκινο φως σχεδιασμένες να εκλύουν την ίδια ενέργεια ούτε να επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει ένας ενιαίος κανόνας για το πόσο συχνά ή για πόση ώρα πρέπει να εφαρμόζεται η θεραπεία με κόκκινο φως ή η θεραπεία με laser χαμηλού επιπέδου. Για βέλτιστα αποτελέσματα φωτοβιοτροποποίησης, είναι καλό να ακολουθήσετε τις συστάσεις του γιατρού σας ή, στην περίπτωση της θεραπείας στο σπίτι, τις οδηγίες του κατασκευαστή της συσκευής θεραπείας με κόκκινο φως.
     
    ●       Η θεραπεία με κόκκινο φως συσφίγγει το δέρμα;
    Η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί, δυνητικά, να επιδράσει σε πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την όψη του δέρματος. Το φως που εκπέμπεται από μια συσκευή φωτοβιοτροποποίησης απορροφάται από τα μιτοχόνδρια στα κύτταρα του δέρματος, βοηθώντας τα να παραγάγουν περισσότερη τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP), η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τα κύτταρα. Αυτή η αύξηση ενέργειας διεγείρει τη δραστηριότητα σε κυτταρικό επίπεδο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ενίσχυση της σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά και σε ενεργοποίηση άλλων κυτταρικών λειτουργιών όπως είναι η επιδιόρθωση του DNA. Λόγω αυτή της συνδυαστικής δράσης, οι ασθενείς αναφέρουν συχνά ότι νοιώθουν το δέρμα τους πιο σφριγηλό μετά από τη θεραπεία με κόκκινο φως, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες για να επιτευχθούν αυτά τα ορατά αποτελέσματα. Ωστόσο, η θεραπεία με κόκκινο φως δεν εκλύει το επίπεδο θερμικής ενέργειας που απαιτείται για τη συστολή των υπαρχουσών ινών κολλαγόνου, όπως επιτυγχάνουν ισχυρότερες μέθοδοι που χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες ή υπερήχους. Το συσφιγκτικό αποτέλεσμα της θεραπείας με κόκκινο φως οφείλεται στο πιο υγιές δέρμα και στην αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
     
    ●       Η θεραπεία με κόκκινο φως βοηθάει με την ακμή;
    Όσοι ταλαιπωρούνται από ακμή ακούνε συχνά να τους λένε να αποφεύγουν τον ήλιο, παρ’ όλο που οι ίδιοι βλέπουν την ακμή τους να βελτιώνεται όταν εκτίθενται στον ήλιο. Η βελτίωση αυτή οφείλεται στο ότι το φως του ήλιου αλλάζει τον τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρονται οι σμηγματογόνοι αδένες, επιβραδύνοντας την παραγωγή ελαίων. Αυτό το όφελος όμως συνοδεύεται από τις βλαβερές επιπτώσεις της έκθεσης στις ακτίνες UVA και UVB. Ευτυχώς, η φωτοβιοτροποποίηση προσφέρει πολλαπλές προσεγγίσεις για τη βελτίωση της ακμής. Η θεραπεία με κόκκινο φως συνδυάζεται συχνά με μπλε φως για σημαντική βελτίωση της φλεγμονώδους ακμής, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Βελτίωση της ακμής έχει αποδειχθεί ότι επιτυγχάνουν ακόμα και οι συσκευές φωτοβιοτροποποίησης για χρήση στο σπίτι, οι οποίες συνδυάζουν ή εναλλάσσουν κόκκινο και μπλε φως.

    ●      Η θεραπεία με laser χαμηλού επιπέδου είναι εγκεκριμένη από τον FDA;
    Η θεραπεία με laser χαμηλού επιπέδου (LLLT) έχει λάβει έγκριση για ποικίλες θεραπευτικές προσεγγίσεις από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ο FDA (Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων & Φαρμάκων των ΗΠΑ) πρωτοξεκίνησε να εισάγει ρυθμίσεις για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Έκτοτε, ο αριθμός των συσκευών LLLT που παίρνουν έγκριση από τον FDA αυξάνεται σταθερά, με την έγκριση να αφορά στη χρήση για διάφορες δερματολογικές παθήσεις και σωματικούς πόνους. Η LLLT χρησιμοποιείται κατά ένα μεγάλο μέρος για πόνους σε όλο το σώμα, όμως έχει επίσης εγκριθεί για την επούλωση τραυμάτων, αλλά και για δερματικές διαταραχές στις οποίες κρίνεται σκόπιμη η μείωση της φλεγμονής, όπως στην ψωρίαση και το έκζεμα. Από όταν αναπτύχθηκε η πρώτη συσκευή θεραπείας με κόκκινο φως στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960, η αγορά συνέχισε να αναπτύσσεται, με πρόσφατες αναφορές να κάνουν λόγο για «την πλέον προτιμώμενη θεραπεία για διάφορες παθήσεις». Για να επιβεβαιώσετε την άδεια FDA και τους θεραπευτικούς ισχυρισμούς μιας συγκεκριμένης συσκευής φωτοβιοτροποποίησης, ανατρέξτε στη βάση δεδομένων «Medical devices» στον ιστότοπο του FDA. 
     
    ●       Είναι ασφαλής η θεραπεία με laser χαμηλού επιπέδου;
    Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί ελάχιστες περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών από θεραπεία με laser χαμηλού επιπέδου. Ωστόσο, η θεραπεία με κόκκινο φως γενικά δεν πραγματοποιείται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, επιληψίας, ενεργών παθήσεων του θυρεοειδούς ή λήψης φαρμάκων που αυξάνουν τη φωτοευαισθησία. Για τους περισσότερους ασθενείς, η χορήγηση μιας θεραπείας LLLT από έναν καταρτισμένο γιατρό, ή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης μιας συσκευής φωτοβιοτροποποίησης στο σπίτι, είναι απίθανο να παρουσιάσει προβλήματα ή ανεπιθύμητες ενέργειες πέραν ενός ήπιου ερυθήματος.
     
    * Πάντοτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν υποβληθείτε σε οποιαδήποτε θεραπεία.
     
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
    ●       ΠΡΟΪΟΝ 1: Soothing Cleanser
    ●       ΠΡΟΪΟΝ 2: Silymarin CF
    ●       ΠΡΟΪΟΝ 3: Phyto Corrective Masque
    ●       ΠΡΟΪΟΝ 4: Sheer Mineral SPF 50

    ** Συνιστάται μετά τη θεραπεία να εφαρμόζεται το κατάλληλο πρωτόκολλο περιποίησης στο σπίτι. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας προτού εφαρμόσετε οποιοδήποτε πρωτόκολλο περιποίησης.
    *** Πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης και ασφαλείας όλων των προϊόντων.
    **** Αν παρουσιαστεί ερεθισμός, διακόψτε τη χρήση. Αν ο ερεθισμός επιμένει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.


    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23278295/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4126803/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4439741/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3926176/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4439741/

    Skin Ceuticals

    Your browser isn't supported

    You can download a new browser :

    Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer